lördag, juni 14, 2014

EN JÄKLA MASSA TRAMSBILDER PÅ MIN LÖRDAG

Man har inte roligare än vad man gör sig, sägs det. Så idag var jag pigg igen och körde igång med lite städning och ommöblering och fotande efter frukost och lite mail och nyhetskoll på nätet. Lördag har jag ju som princip datorfritt, men nu ville jag kolla om jag fått mer svar på sängen. Det hade jag inte så ändrade annonsen och flyttade upp till första sidan.

Solen sken så kollade vädret innan jag satte igång. Men det blåste faktiskt lite kallt, så tänkte att då kan jag pyssla inne med gott samvete. I huvudet, när jag tänkte att jag skulle flytta skrivbordet så var det en enkel sak, vilket det även var. Men det drog ju med sig en massa annat som jag ville göra. Jag fattar inte vart den sista tidens energi kommer ifrån. Ett sista ryck kanske innan jag ligger i soffan och mår illa, spyr och tappar hår *ler*.

När skrivbordet och alla datorsladdar var där det skulle och var städat och avtorkat och golvet och listerna just där var avtorkade, så var jag varm och bytte till en solklänning istället. Tog ner de gamla gardinerna och tvättade fönstret. Tänkte först inte ta utsidan, men kunde ju bara inte låta bli när jag höll på. Sedan upp med nya gardiner som jag inte haft uppe på jättelänge. Skitfint blev det.

Jag till och med torkade av persiennen, men inte hela. Bara skiten jag sett när jag suttit vid datorn tidigare när skrivbordet stod mot fönstret.

Sedan kom den ena iden efter den andra. Fick för mig att ta in ena bänken i rummet till datorrummet för att få mer plats i rummet när min sköna oasenfåtölj kommer hit. Så bort med allt som var på den och flytta in hit till datorrummet. Passade perfekt vid fönstret och jag placerade skrivare och annat på den. Då blev dilemmat vart jag skulle göra av hyllan jag tidigare haft skrivare och pärmar i. Förrådet är ju fullt som det är. Men bredvid skrivbordet stör den inte nämnvärt och det funkade riktigt bra.

Gamla datorn har stått här på golvet sedan jag köpte den jag har nu. Men det är ju inte kul med en stor dator på golvet som samlar damm. Innan jag kasserar den tänker jag skruva isär den och det kan ju dröja länge innan jag kommer mig för med det. Så då började jag rensa bland all skit och vinterskor jag har i ena garderoben. Högen till höger ska kastas. Blev gott om plats och datorn fick plats utan problem.

Det är möjligt att ni har en bild av mig som ordningsam *ler* och egentligen är jag väl det, men jag är också lat och bekväm och bara slänger in saker jag vill bli av med. Så bland alla skor låg mitt gamla täcke, en påse med kasserade jeans varav jag tog ur ett par som jag ska klippa av till kortare shorts. Resten kastas. Gravidjeansen ni vet tvättade jag efter operation, vek ihop och slängde in för jag visste inte vart jag skulle göra av dem. Dumt att kasta tänkte jag, man vet aldrig. Jag vet fortfarande inte om jag ska spara dem eller kassera dem. Men det dummaste som stod i garderoben och tog upp massor av plats var en kasse med galgar. När jag flyttade hit 2011 slängde jag bara in den där och där blev den kvar. Tills idag, då jag hängde upp galgarna.

När jag då ändå höll på med utrensning av skor så tog jag mig även an den andra garderoben med vår och sommarskor. Blev en kasse där också med gamla skor jag aldrig använder.

Ett ark med gammal väggdekor sedan jag dekorerade garderobsdörrarna hade jag sparat och det låg instoppat bland skorna. Synd att kasta tänkte jag och gick och dekorerade toalettdörren på båda sidor och handduksgarderoben i hallen. Resten kastade jag.

Det blev alltså lite mer än flytt av skrivbord och fönstertvätt. När allt var klart och golv och listor rena så var klockan över fyra. Tyckte att jag var värd ett glas vin och att slappa lite i soffan. Men jag blev bara rastlös för tyckte att jag måste fixa även rummet eftersom det såg tokigt ut när jag tagit bort ena bänken. Fast jag måste ju äta också och potatisen jag halvkokade för flera dagar sedan stod sig nog inte så länge till. Så ut i köket med mitt halvdruckna glas och börja fixa mat.

Enligt receptet till den här marinaden eller vad det kallas, till potatisen, så ska man krossa vitlöken med en sked. När ungarna var här och jag gjorde det för första gången så tyckte jag bara det var bökigt och ville ta vitlökspressen. Men blev då upplärd av minsta skitungen. Pressar man vitlök så försvinner en del av smaken ( i alla fall när man har den i ugn ) för i kall sås tycker jag ju inte den försvinner. Jag vet inte, jag litar på ungen så krossade med sked även i dag.

Blandade vitlöken med olivolja och frysta kryddor eftersom jag inte hade några färska. Sist hade jag också gräslök och oregano i.

Sedan bara hälla på potatisen och blanda runt och in i ugnen.

Tyckte inte jag behövde något protein till, räckte med sallad och grönpepparsås och påfyllt vinglas.

Under tiden jag åt planerade jag rummet för det var lika bra att köra all in även där fick jag för mig. Trots att jag blev seg och trött efter maten och vinet så hade jag ingen ro i kroppen. Jag skulle hinna med rummet också innan det blev för sent hade jag bestämt.

Och det hann jag också. Nu behövde jag inte flytta tv-n och spika kabelskor och inte flytta på tavlor, så det gick rätt smidigt. Flyttade soffan från ena kortsidan till ena långsidan av rummet och bänken som kvar till kortsidan där soffan stått. På så sätt fick jag en stor plats vid sidan av soffan där fåtöljen sedan ska stå. Det blir perfekt. Kan jag ligga i fåtöljen och se tv. Sedan blev det fönstertvätt, byte av gardiner och avtorkning golv. Så himla nöjd med mig själv och med min dag. Nu är det sovrummet kvar som jag ska ta en annan dag. Köket bryr jag mig inte om att ändra, för då måste jag flytta lampan i taket.  

Nu sitter jag här på nya datorplatsen och skriver blogginlägg och äter ostkaka direkt ur förpackningen. Jag har nog inte köpt ostkaka på 10 år minst, men blev bara så sugen tidigare i veckan. Och jag lyssnar ju som bekant på vad kroppen vill ha. Att sitta mot en vägg och skriva känns lite mer tryggt än att sitta mot fönstret. Men jag vet att när jag möblerade om sist och ställde skrivbordet mot fönstret, så tyckte jag det var lite frihetskänsla av att kunna titta ut, så det är olika.

Tv-n får vila i kväll för nu är klockan så mycket att jag lika gärna kan krypa i säng. Få se vad jag känner för i morgon och vad det är för väder om jag åker in och fortsätter med oasen. Jag har svårt att koppla av när jag vet att det finns saker som måste göras. Alltså inte bara borde göras för sådant kan jag välja bort för stunden, utan måste göras. Jag har även en tanke att det kan vara bra att få allt gjort så jag kan ta det lugnt dagarna innan behandlingen startar.

2 kommentarer:

Benny sa...

Hos mig putsades fönstren hemma o det blev mycket fint,maten såg god ut
mvh Benny

Gretas Svammel sa...

Det känns skönt...Benny...när man fått rent och fint.