söndag, juni 22, 2014

DET ENA och DET ANDRA.... I BILDER

Hej svejs. Nu är jag här igen, med en bild från gårdagens promenad. Dagen igår bara rasslade iväg och plötsligt var klockan tio på kvällen. Mycket beroende på datorvirus och en mycket irriterande Greta som bara SKULLE ha iordning på skiten. Men det fick jag inte riktigt ändå. Idag har jag inte kollat, för det var skrivdatorn jag fick för mig att öppna. Fast det är något knas även med den här stationära, för ganska ofta så stängs websidan ner och ibland funkar det inte att ladda över bilder hit till bloggen.

Började dagen med att fixa fötter och tånaglar efter det att frukosten var avklarad.

Sedan fick jag då för mig att öppna skrivdatorn, som jag inte haft framme på evigheter. Sedan jag köpte ny stationär så funkar det inte som det ska med dokumentfiler eftersom skrivdatorn har det idiotiska Vista. Så tanken var att kolla över och ladda ner ordbehandlingsprogram så jag kan ligga i soffan och skriva. Ifall jag nu skulle vilja det. Jag har ett gammalt Office program och ett nyare, men det funkar inte ändå, så jag installerade bort det gamla och började leta efter nyare gratisprogram. Det var då eländet började och jag gav upp med tanken att senare kolla det jag köpte hit, om det funkade att köra en gång till.

Så jag drog på mig kläder och gick ut. Var ju ganska skapligt väder igår, med sol som tittade fram då och då. Ändrade tvättstugetiden samtidigt, för nästa söndag kanske jag inte alls orkar tvätta. Gör det på tisdag istället.

Tycker det varit dåligt med blommor ute nu på sistone. De flesta är vissna och utblommade. Gick en annan runda igår och hittade jättefina rödklöver som jag plockade och sedan plockade jag allt möjligt för att få ihop till en bukett.

Eftersom ett par bekanta skulle komma en sväng framåt sena eftermiddagen så snodde jag ihop en simpel sockerkaka med kakao i en del av smeten, när jag kom in. Hur ofta gör man sockerkaka? Jag gör det ytterst sällan. Åt de här hade det dugt med pepparkakor och skorpor, men ibland är det kul att bjuda på hembakat och sedan var det bra att ha något idag ifall flyttungarna velat haft kaffe. Vilket de ville.

När jag blev själv igen så fortsatte jag med datorn för att få fason på den. Svårt att släppa när det styr till sig. Fixade en sallad och en veg. snitzel som jag brände på ena sidan för att jag höll på med annat samtidigt. Men när jag skurit bort det värsta så gick det att äta. Blev ingen öl till sillen, så tog den igår i stället. Drack halva och kastade resten. Det är som med glass, jag blir lite sugen och sedan är det inte gott efter ett tag. Men öl har aldrig varit min favorit.

Microsoft office gick inte att installera mer än en gång och något gratisprogram från Microsoft hittade jag inte på deras hemsida. Insåg att det jag tog bort var ett gammalt gratis microsoft och det jag hade kvar ( open office ) ändrade inte filerna. Nu hade jag inga värdefulla dokument på den här datorn så var bara att radera de som inte längre gick att öppna. Googlade gratis ordbehandlingsprogram och klickade upp en sida och direkt varnade virusprogrammet att de tagit bort en trojan. Vad bra tänkte jag och fortsatte ändå men mer noga nu med vilka sidor jag klickade upp. Tyvärr inte tillräckligt noga eller så var det  skiten som först kom in som förökade sig. Datorn blev knäpp och jag stängde av, men inte på vanligt vis för det gick ju inte. Satte på den igen och körde igång virusprogrammet. Har Panda på den, gratisversion. Visade sig att virusprogrammet också blivit ansatt av skiten.

Installerade bort virusprogrammet och körde en online scanning. Men det är ju också dåligt för just den här tog inte bort virusen, utan då fick man köpa programmet. Nu vet jag inte om man ska lita på sådant här, för ju fler virus de påstår sig hitta desto större är chansen att folk köper.  Testade att installera AVG gratis en månad. Det funkade. Lustigt nog visade det ingenting efter full scanning. Fast då hade jag innan tagit bort en del suspekta filer som enligt datorn var installerade under gårdagen. Alltid lurigt att ta bort filer när man som jag inte har en aning om vad det är man raderar.
Sedan var jag trött och stängde av och satte på tv-n istället och slumrade till i soffan, så filmen jag började titta på fick jag ingen fattning av. Men tror att jag sett den förr. Det ska stå drog mellan datorn och på, under bilden. Hade för bråttom antagligen.

Idag åkte jag in till ettan halv tio, med vetskapen att jag skulle få vänta en halvtimma på grund av busstiderna.  Ingen hörde av sig om sängen så den är fortfarande kvar, men den blir jag nog av med vad det lider. Det är ju gott om tid ännu. Vid elva kom ungarna som bestämt med släpet. Förutom det här var det även fyra kartonger och några kassar som vi tog inne i bilen. Tio över tolv hade vi burit in allt hit. Så snabbt gick det. Fika och sockerkaka och sedan började jag lite smått att plocka upp när de åkt. Men jag tappade lusten så bänkade mig här istället.

Fixade mat lite senare som idag blev ris med lök stekt i curry och paprikapulver och tillsatt kidneybönor, tonfisk, gräslök, sambal oelek, grönsaksfond, tomatpure och lite vatten. Lätt, snabbt och enkelt, men himla gott och med sting. Blev två portioner så resten äter jag på tisdag tänkte jag.

I morgon blir det besök hos frisören och beställning av peruk samt hämta ut all otäck medicin jag ska ta. Det börjar dra ihop sig nu. Passar på att köpa ett par petflaskevin också, så jag har hemma ifall det funkar att ta ett glas någon gång. Det gör det troligtvis inte, men man vet aldrig.     

3 kommentarer:

BC sa...

Tråkigt med data problem .
Skulle gärna hjälpa dig .
Avg finns som gratis men det är en version som heter free . den brukar man klara sig mycket bra på .
Open office kan lika mycket som microsoft office ,det enda som man ska tänka på är att man sparar filen i rätt format bara.

Lycka till hos frisören .. det är ingen fara att tappa håret det växer ut igen men oftast inte med samma kvalitet som innan :(

Gretas Svammel sa...

Jag tror... BC... att det här var AVG free. Jag vet inte, gäller en månad bara i alla fall.

Jag ska experimentera lite med att testa dokument och föra över hit och vice versa. Sparade i works på skrivdatorn går i alla fall att öppna på den stationära. Fast har inte kollat om det går att ändra i dokumentet. Men sparade i World på stationära går inte att öppna på skrivdatorn nu när jag raderat, trots att jag ändrat formatet.

Håravfallet bekymrar mig inte så mycket. Fast det är ju inget man går hela livet och längtar efter *ler*.

BC sa...

Det viktigaste är att man sparar i samma format .t.ex i open office sparar man det som ett Word dokument . Free gäller längre än en månag du har förmodligen klickat i en ruta fel vid installationen bara.

Nä vem vill vara utan hår *ler*